8 July 2014

Greek Cuisine #2

Today I will share with you pics of greek cheeses that I tasted when I was in Greece. If you didn't read my first post about greek food you can go here.
Well, in greek tavernas I ate Feta cheese mostly. However, one day in my greek lesson in Thessaloniki our teacher surprised us with a table with different kinds of cheeses. I really love cheese and of course I tasted all of them! So fun, great lessons where we ate and ate... 
Ohhh I miss Greece!
Hoje vou partilhar algumas fotografias de queijos gregos que provei durante a minha estadia na Grécia. Se não teve oportunidade de ler o primeiro post sobre comida grega, pode aceder aqui.
Nos meus variados jantares nas tabernas gregas o queijo que comia, sobretudo, era o Feta. Porém, um dia, numa aula de grego em Thessaloniki fomos surpreendidos pela professora que recheou uma mesa da sala de aula com diferentes tipos de queijos gregos. Eu que adoro queijos não deixei de me lambuzar com todos, está claro! Uma maravilha, eram umas boas aulas onde comíamos e comíamos...
Saudades da Grécia! 

Kasseri is a medium-hard pale yellow cheese made from unpasteurized sheep milk. It is similiar to parmesão cheese.
Kasseri é um queijo amarelo pálido, semi-duro, elaborado a partir de leite de ovelha. Semelhante ao queijo parmesão.
Graviera is Greece’s second most popular cheese after feta. There are various types of Graviera. Graviera of Crete is made from sheep’s milk and ripened for at least five months. It is slightly sweet, with a pleasant burnt caramel flavor, whereas the graviera of Naxos is mostly made of cow's milk.
Graviera é o queijo mais popular da Grécia, a seguir ao queijo Feta. Existem vários tipos de Graviera. O Gravieira de Creta é elaborado a partir de leite de ovelha, apresenta um sabor a caramelo queimado e é amadurecido durante um tempo mínimo de 5 meses. É mais doce que o Graviera de Naxos e é feito sobretudo com leite de vaca.
Manouri is a semi-soft, fresh white whey cheese made from goat or sheep milk as a by-product following the production of feta. Manouri is creamier than feta, because of the addition of cream to the whey.  It is used in salads, pastries, or as a dessert cheese.
Manouri é um queijo fresco semi-mole feito de leite de cabra ou ovelha como um sub-produto do queijo feta. Manouri é mais cremoso do que o queijo feta, devido à adição de soro de leite. É usado em saladas, bolos, ou como sobremesa.
Feta, the popular one! It is a brined curd white-cheese made from sheep's milk, or from a mixture of sheep and goat's milk.  It is a crumbly aged cheese, commonly produced in blocks, and has a slightly grainy texture. Feta is used as a table cheese, as well as in salads (e.g. the Greek salad) and pastries.
Feta, o mais popular! É uma coalhada de queijo feito a partir de leite de ovelha ou de uma mistura de leite de ovelha e cabra. É um queijo quebradiço comumente produzido em blocos, e tem uma textura levemente granulada. Feta é utilizado como um queijo de mesa, para saladas (por exemplo, a salada grega) e produtos de pastelaria.

(Ref. Biblio: http://en.wikipedia.org/wiki/Kasseri; http://en.wikipedia.org/wiki/Graviera; http://en.wikipedia.org/wiki/Manouri; http://en.wikipedia.org/wiki/Feta)

No comments:

Post a Comment

Thanks for your comment! / Obrigada pelo seu comentário!