26 October 2014

San Sebastián without Pintxos | San Sebastián sem Pintxos

Yesterday was a diferent saturday. I went to the city center to eat cantonese and japonese food. The city center, old village included, is renowned for its pintxos, but we wanted something diferent, something fresh,  something that we had never eaten before. So we decided for cantonese food, in this case Dim Sum for starter. 
Dim Sum  is a style of cantonese food prepared as small bite-sized or individual portions of food traditionally served in small steamer baskets or on small plates. I really liked it but to be honest if I have to choose between cantonese food or japonese one, I choose the traditional sushi, sashimi and nigiri that we are used to eat and ate yesterday too, after the dim sum.
Ontem foi um sábado diferente. Caminhamos até ao centro da cidade com o propósito de comer comida cantonesa e japonesa. O centro da cidade, incluindo a cidade velha, é reconhecido pelos seus pintxos, mas nós estávamos a aguar por algo novo, algo diferente, algo nunca antes experimentado. Optámos por comida cantonesa, neste caso Dim Sum. 
Dim Sum é um estilo de comida cantonesa preparada em porções pequenas ou individuais que são servidas em pequenas cestas de vapor ou em pratos pequenos. Eu gostei, mas se tiver que optar entre comida cantonesa e japonesa, prefiro o tradicional sushi, sashimi e nigiri que tanto estamos habituados a comer e ontem não foi exceção, depois do dim sum. 

 Shrimp dim sum | Dim sum de camarão

Duck with mushrooms dim sum | Dim sum de pato com cogumelos

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